OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoud avontuur in militaire douche-installatie.

Nabij de Keersluis was een transportabel militaire douche-installatie geplaatst, die gerund werd door vrouwelijk militair personeel.

Op dat moment in Vlissingen de enige mogelijkheid een warme douche te nemen; het bestaande badhuis bevond zich in het geïnundeerde woongebied. Bovendien was er nagenoeg geen drinkwater en brandstof aanwezig.

De wanden van de installatie bestonden uit dunne bruin kleurige kunststof platen in metalen frames gevat, onderling verbonden door scharnieren en Quick Release Ping.

Het dak ontbrak gedeeltelijk en de bodem bestond uit houten vlonders. Tussen de bodem en zijwand was een ruime kier, waar de frisse wind ruimschoots doorheen kon waaien.

Het water werd verhit door benzinebranders, die zich op een aanhangwagen buiten de installatie bevonden.

De toegang was gratis , waarschijnlijk door militaire instanties de civiele bevolking ter beschikking gesteld.

De procedure was ; inzepen en afspoelen met warm water, direct gevolgd door een koude douche, die er voor zorgde, dat snel plaats werd gemaakt voor de volgende persoon.

Tekst en afbeelding : Cees van der Burght – De oorlog die geen einde nam –

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Franse Tijd Engelse bezetting 1809 Engelse Expeditie 1809 Algemeen Vesting Vlissingen Tweede Wereldoorlog Gangenstelsel Gevangentoren / Westpoort Boulevard de Ruyter Restauratie Oostbeer
Sort by

Sample Blog

07-09-2017

1

Sample Blog

[wp_blog_designer] Invalid shortcode
02-09-2017

1

Verzetsman Poppe

03-01-2017

1

V-2 Raketten

03-01-2017

1

Oostbeer

[wp_blog_designer] Invalid shortcode
29-12-2016

1

Westbeer

29-12-2016

1