Ingebouwde bunker boulevard

Vandaag zag ik hem weer voorbij komen op Facebook een mooie foto van Wim Hofman, de ingebouwde bunker onder het wegdek van de boulevard.
Deze bunker blijft mijn interesse houden omdat ik het zo frappant vind dat deze bunker voor het grootste deel in de boulevard zit ingebouwd.
Dit terwijl de bunkers verderop tegen de zeemuur aangebouwd zijn.

weggeslagen na storm 1953 (?)Was hier al een ruimte aanwezig die door de Duitse Festung Pioniers gebruikt is ? Het blijft maar vragen oproepen.

Nu heb ik in het bunkerarchief een tekening gevonden van deze bunker met een vermelding van een dichtgemaakte nooduitgang. Deze nooduitgang zit onder de boulevard: kwam deze uitgang uit op een bestaande gang of liep deze loodrecht naar boven en kwam dan uit op de boulevard zelf.

Op een foto, ik denk van na de storm van ’53 zie je dat een deel van de -toen nog – aanwezig oprit is weggeslagen. Op de plek waar volgens de tekening de nooduitgang moest uitkomen.

Is hier iets van te zien ? Nee, jammer genoeg niet. Zijn er meer foto’s in omloop van deze lokatie ? Dat zal toch wel…. ik hou mij aanbevolen.ingemetselde bunker bunker onder boulevard_bronvermelding

Gerelateerde berichten
Verfijn zoekopdracht
Post Page
Gangenstelsel Gevangentoren / Westpoort Boulevard de Ruyter
Sort by
Nieuwsbrief

Comments
All comments.
Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.