X marks the spot

553652518078605Het bezoek van gisteren aan de Coosje Buskenstraat ( C.B. ) en de rondleiding die ik kreeg door het gebouw riep toch wat meer vragen op dan er achteraf beantwoord konden worden.

Na een avondje kritisch kijken naar mijn aantekeningen, plattegronden en verslagen ben ik vandaag wederom naar de C.B. gegaan. Niet alleen met een fototoestel en een aantekeningenboekje in mijn hand, maar ook met een bos bloemen voor de aardige en behulpzame bewoonster van het pand.

Zelf vertelde ze dat er een, met aarde bedekte, gang is in haar tuin, liggende tegen de Naereboutflat aan. Echter komt dit niet overeen met de tekeningen die ik heb en het zou een hele vreemde gang zijn die uitkomt in iemand zijn woonkamer. Daarom ga ik er op dit moment vanuit dat dit geen gang is maar zoals iemand mij vertelde een waterput. Of misschien zelfs een oude stenen schuur / kolenhok.

553635601413630Terug naar binnen. Het trappenhuis in, en dan kom ik uit op ” X marks the spot” . Dit is, voor op dit moment, de plek waarvan ik denk dat hierachter een gang loopt.

—- Dit is de plek waar alles samenkomt —-

Wat zit er achter de plastic schrootjes ? En wat zit daar weer achter ?

Dan kom je op een punt uit dat je zou moeten gaan breken, boren en weet ik wat allemaal nog meer. Maar dat gaat mij te ver. Als er een gang achter ligt wil ik dat aantonen op een niet-destructieve manier.

553653188078538En als de archeologische waarde van dit stelsel op de juiste waarde geschat weet te worden dan ligt de oplossing voor een toegang niet in dit complex. Maar gewoon op Boulevard Bankert zelf. In het verleden (1981) is hier al eens eerder een toegang gemaakt voor onderzoek en dat zou voor in de toekomst best nogmaals mogelijk moeten kunnen zijn.

Dus : X marks the spot, so let’s go and dig up the treasure, maar niet vanuit dit complex.

 

 

Nieuwsbrief