Week 27, restauratie is ten einde

De metselaars en voegers zijn weg en de stellages zijn weggehaald. Nu heeft de ‘grondwerker’ ruimte om zijn klus te klaren. Als eerste het vlak maken van het wandelpad en het leggen van de betonnen vloerstenen.

Vanaf het wandelpad aan de zeezijde is er een waterafvoer aangelegd die uitkomt aan de grachtzijde van de beer. Zoals het hoort bij graafwerk, kom je ondanks bestektekeningen toch nog wel leidingen tegen die in de weg liggen.  Maar met creatief graafwerk kom je een heel eind. Een probleem is dan snel geen probleem meer. De fundering van de oude grachtmuur was geen partij voor de drilboor en gaf zich al snel gewonnen.

Met een heftruck zijn er een aantal loodzware natuurstenen zit elementen geplaatst. Dit ging met een beetje gemopper, ze waren afgeleverd op z’n kop. Ze moesten allemaal eerst nog voorzichtig, zonder de elementen te beschadigen gekeerd worden.  Maar ook dit is uiteindelijk allemaal goedgekomen.

Bovenop de pseudo-dijk stond een graafmachine het laatste grondwerk te verrichten. Nou, dat dacht men. Er was te weinig grond aanwezig, en de resterende hoeveelheid was nog niet gebracht. Wel op tijd aangevraagd, maar was gewoon nog niet beschikbaar. Dit komt over een week of twee.

De restauratie is dan wel klaar, maar het werk er om heen nog niet. Ook moeten er nog informatieborden geplaatst worden.

Gerelateerde berichten
Verfijn zoekopdracht
Post Page
Restauratie Oostbeer Oostbeer Restauratie
Sort by
Nieuwsbrief

Comments
All comments.
Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.