Week 25, plaatsten van de natuurstenen hoekelementen en meer…

Voordat de metselaars verder kunnen bij de hoek van het oude Bastion 8 moeten eerst de natuurstenen hoekelementen worden geplaatst. Met passen en meten worden de meer dan 250 kilogram wegende blokken op hun plek gezet. Zodra dit is gebeurt gaan de metselaars aan de slag om het geheel af te ronden.

Het viel mij  op dat er veel meer hoekstukken zijn geplaatst  dan in de situatie voor de restauratie. Bij navraag kreeg ik te horen dat dit een wens was van de monumentencommissie.

De muur is klaar, nu nog het verwijderen van loszittende stukken voegsel. Dit gebeurt door middel van een hoge drukspuit. Hierna worden de voegen opnieuw gevoegd.

De natuurstenen elementen ( blauwe kalksteen ) aan beide zijden van de Oostbeer worden opgeknapt. Sommige  elementen zijn vervangen, deze waren niet meer te redden. De elementen waar flinke beschadigingen te zien zijn worden opgevuld met speciale restauratie mortel. Deze mortel is een kleisoort die op kleur besteld wordt om zo goed mogelijk aan te sluiten op de originele kleur van de steen.
De voegen worden uitgeslepen en opgevuld met voegmortel. Zo komt het er allemaal weer mooi uit te zien.

Nieuwsbrief

Comments
All comments.
Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.