We zijn er bijna.. maar nog niet helemaal – week 23 –

Het herstel van de muren heeft vertraging opgelopen. Het juiste formaat steen is te laat besteld met als gevolg te laat geleverd. Geen stenen, geen werk ? Nee, het werk kwam niet stil te liggen, er is namelijk nog voldoende te doen.

De muur aan het uiteinde van de vestingmuur is nu geheel opgevuld met mortel en stenen. Dat was nog een tijdrovend karwei. De mortel silo die het meest dichtbij stond was leeg, en zou pas de volgende dag omgewisseld worden met de silo die verderop stond. Kortom: dat zou veel heen en weer lopen worden met de kruiwagens. Zover kwam het niet. De oplossing werd gevonden door meerdere kruiwagens gevuld met mortel op een aanhangwagen te zetten en deze naar de plek te rijden.

Aan de zeezijde moesten er nog kapotte stenen verwijderd worden. Waarom dit werd gedaan  met een beitel en hamer kon ik niet helemaal plaatsten. Had ik nog niet eerder zien tijdens de restauratie werkzaamheden. Opvallend was wel dat een paar uur later een groot deel van de muur was gesloopt en opnieuw was voorzien van stenen. Misschien is er toch nog een drilboor ingezet om het werk te bespoedigen.

Tegen het eind van de week verscheen er groot materiaal en is men begonnen met het plaatsten van betonnen l-wanden. Op deze plek komt er een voetgangerspad onderlangs de beer. Dit pad ligt ongeveer een halve meter onder het maaiveld en is te betreden door middel van een betonnen trap.

Het kan niet anders of de restauratiewerken zijn in de eindfase gekomen. Nog 2-3 weken ?

Gerelateerde berichten
Verfijn zoekopdracht
Post Page
Restauratie Oostbeer Oostbeer Restauratie
Sort by
Nieuwsbrief

Comments
All comments.
Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.