Verslag dhr. van den Berge

Door omstandigheden ben ik eerst thans in de gelegenheid U mijn ervaringen te doen toekomen gedurende de eerste bevrijdingsdagen van de stad Vlissingen.

De dag voor de bevrijding bleek er reeds een ongerustheid te heerschen onder de bewoners van Vlissingen, welke vermoedelijk veroorzaakt werd door een buitengewoon sterkte activiteit van geallieerde jagers die onophoudelijk de verdedigingswerken van de Duitschers bestookte met zo nu en dan eenige schoten die van de overzijde van der schelde kwamen.“, zo begint de heer van den Berge zijn  -bevrijdings- verslag.

In een drie pagina’s tellende verslag verteld hij over de eerste dagen van november 1944. Wie de heer van den Berge is of uit welke functie hij dit verslag heeft opgesteld  en verzonden heeft aan de Burgemeester van Vlissingen is mij onbekend.

De weergeven pagina’s zijn niet de originele, maar een door mij opgestelde transcriptie. De originele documenten bestaan uit 3 handgeschreven vellen. Een sierlijk maar lastig te lezen handschrift. Transcriptie is gedaan om de leesbaarheid te vergroten.

Bron : NIOD toegang : 249-0865 inventarisnummer 4a
Gerelateerde berichten
Verfijn zoekopdracht
Post Page
Infatuate oorlogsherinnering
Sort by
Comments
All comments.
Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief