Oostbeer ten onder ?

pzc online oostbeer 6 maart“ College vraagt raad Vlissingen om Oostbeer niet te redden “ , duidelijker kan je het als journalist niet omschrijven – PZC 6/7 maart 2015 – . Zou het nu toch zo ver komen dat de Oostbeer ten onder gaat door geldgebrek.

Toch rottig voor zo’n monument : verschillende vormen van geweld doorstaan zoals vele stormen, oorlogen en vandalisme. En dan lijkt het er nu uit te gaan zien dat het beschermende monument (1982 op de monumentenlijst) ten onder gaat door een verzoek van het Vlissingse college aan de raad om geen geld uit te trekken voor herstel.

Walcheren_oostbeer 7 maart 2015 pzc

Sta ik er echt van te kijken ? Nee, het is de rode draad die loopt door het verhaal van de Oostbeer. Iedere keer speelt geldgebrek een rol (jaren 70) en als er dan geld beschikbaar is (jaren 80 en 90) en de Oostbeer wordt opgeknapt dan laat men het in de jaren daarna gewoon weer in verval raken om daarna weer met het plan van een restauratie aan te komen.

Zou ik een gokje durven te wagen ? Krantenartikel uit 2040 met de kop “ Overgebleven deel Oostbeer wordt heel misschien hersteld ”.

Er is door mij al eerder geschreven over de Oostbeer : https://www.flessinghe.nl/de-oostbeer-moet-verdwijnen/

Nieuwsbrief