Oostbeer klaar voor restauratie ?

PZC 17 februari 2016

De werkelijke restauratie van de Oostbeer begint dichterbij te komen. In 2015 was al bekend dat de Oostbeer de zeer noodzakelijke opknapbeurt zou gaan krijgen. In de PZC van 17  februari 2016 stond dan nu ook vermeld wie de restauratie werkzaamheden zou gaan uitvoeren. Zoals te lezen valt moeten de werkzaamheden voor de zomer klaar zijn.

Op de website van de uitvoerder van de werkzaamheden staat dat men in april gaat beginnen met de restauratie. Dan lijkt het mij dat ze aardig moeten doorwerken om voor de zomer klaar te zijn. Zeker als de Oostbeer op zo’n wijze wordt gerestaureerd dat het de komende 40 jaar weer zal overleven.

In 2014 zijn de vestingwerken in Veere opgeknapt. De hier aanwezige holle beer is weer helemaal zoals deze hoort te zijn en kan er weer vele jaren tegenaan. Hopelijk staat de Vlissingse beer ook zo’n goede opknapbeurt te wachten.

De gerestaureerde beer in
Veere 2014

De nu nog ongerestaureerde
beer in Vlissingen 2014

Gerestaureerde beer

Veere 2014

De nog ongerestaureerde beer

Vlissingen 2014

Gerestaureerde beer

Veere 2014

De nog ongerestaureerde beer

Vlissingen 2014
Gerelateerde berichten
Verfijn zoekopdracht
Post Page
Restauratie Oostbeer Oostbeer Restauratie
Sort by
Nieuwsbrief

Comments
All comments.
Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Paul Sonke

  Zie ook artikel op de site http://www.dekrommeelleboog.com over de Oostbeer.

  1. Edwin Tilroe

   Beste Paul,
   Bedankt voor het delen van je artikel. Met een aantal zaken in het artikel ben ik van mening dat deze historisch niet juist zijn. Zo staat er “verbindingsgang naar het hoofdwerk voorzien waren van zware springladingen.” Het mijnensysteem lag onder en voor het voorwerk “.En zo zijn er nog een aantal zaken waarvan ik zeg dat deze niet juist zijn.
   Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
   Edwin