Het eind vormt het begin van de toegang tot de gangen

Zoals ik in mijn vorige stukje schreef (de gangen in voor een onderzoek)  heeft onderzoek van de gangen laten zien dat deze in 1981 nog in goede staat verkeren en er geen onoplosbare problemen zijn.

Het blijkt zelfs dat na overleg met Rijkswaterstaat, Provinciale Waterstaat en het Waterschap Walcheren dat deze organisaties GEEN bezwaar hebben tegen het behoud en openstelling van de gangen.

Als conclusie stelt de verslaglegger dan ook dat de gangen in dusdanige goede staat verkeren dat bij openstelling de veiligheid van het publiek voldoende is gewaarborgd. Maar voordat het zo ver is zal er een goede ventilatie en verlichting moeten worden aangebracht en het waterprobleem moeten worden opgelost.

gasthuisstraat 1975-85Dan ben ik nu op het punt gekomen dat ik mij ga richten op de gang die richting de woningen van de Coosje Buskenstraat loopt. Zou het zo zijn dat er ergens in dit gebouw, of aan de achterzijde er een plek is waar deze gang op uitkomt ?

Tref ik ergens een situatie aan waar de geschiedenis afgesloten is van het heden door een stenen muur ?

De zoektocht gaat verder.

 

Nieuwsbrief