Brief

” Wat wil je nu bereiken met je verhalen over het gangenstelsel ? “, kreeg ik  veelvuldig te horen. 

Toen ik begon met het verhaal over het gangstelsel had ik nog geen idee. Naarmate mijn zoektocht naar informatie over het gangenstelsel vorderde drong het tot mij door dat het toch best wel bijzonder is wat daar onder de grond ligt.

Dit was dan ook de reden om een brief op te stellen waar ik in het kort mijn bevindingen en mijn ideeën heb neergezet. De brief is afgelopen vrijdag verstuurd naar verschillende instanties waaronder de Gemeente Vlissingen en de media.

De PZC, de Bode en Omroep Zeeland hebben al interesse getoond in mijn ‘ verhaal ‘ en gaan hierover schrijven en een item maken.

Hieronder staat de laatste alinea uit mijn brief. Laten we deze alinea ” het waarom ” noemen.

Het lijkt mij dat, met het oog op de 700 jarige viering van Vlissingen in 2015, er een goede en gerechtvaardigde reden is ontstaan om nogmaals het gangenstelsel te onderzoeken en in kaart te brengen. En er zo voor te zorgen dat unieke historische monumenten behouden en toegankelijk blijven voor het publiek. Op deze manier kan er een educatieve en recreatieve plek ontstaan samen met goede publiciteit voor Vlissingen. De historie van deze mooie stad dient benadrukt te worden en zeker ook kenbaar gemaakt te worden.Hoe mooi zou het zijn om in 2015 dit tentoon te kunnen stellen aan het publiek.

Brief gangenstelsel kopie

 

Nieuwsbrief